• www.halkalivearnavutkoydernegi.com
    • HALKALI ve ARNAVUTKÖY DERNEĞİ

Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'ta kutlanan bir millî bayramdır. Cumhuriyet Bayramı'nın kutlandığı ülkelerde 28 Ekim öğleden sonra ve 29 Ekim tam gün olmak üzere bir buçuk gün resmî tatildir.
26.10.2020
Fındık fiyatları sezon içinde 18 20 lira arasında seyir etmişti. Türkiye Ziraat odaları birliği fiyatların ilerleyen günlerde yükselebileceğini ifade etmektedir. TMO'nun alımlarından sonra kısa sürede buraya kadar yükselen fındık fiyatları memnun ediyor ve üreticiler ihtiyaçları doğrultusunda fındıklarını sattı. Şuanda pazara indirilmeyen fındık ciddi oranda yüksek. Üreticiler fındığın daha da yükseleceğini düşünerek, depolarında bekletiyor ve bilinçli hareket ederek piyasayı şekillendiriyor açıklaması yapılmıştır.
17.10.2020
Giresun’da yapımı süren Çotanak Spor Kompleksi içerisinde yer alan 20 bin kişilik stat, bin 200 kişilik olimpik yüzme havuzu, atletizm pisti ve antrenman sahası yapım çalışmalarının sonuna yaklaşıldı Stadın çimleri serildi.Yeni stadın ne zaman açılacağıyla ilgili soruda da cevabını buldu.
19.09.2020
Fındık üreticisi uzun bir süredir emek verdiği mahsulün olmasını bekledi. Ardından toplama zamanı geldi çattı. Fındık toplama zamanında Havaların normal oluşu bir iki gün hariç (Afat zamanı) toplamada sıkıntı yaratmadı ve fındık üreticisi hava koşullarında sıkıntı çekmeden fındığını topladı. Nihayet harmana inen fındık hava koşullarının güzel oluşu sayesinde hemen hemen harman sezonu da sona ermek üzere. Tüm üreticilerimize bereketli olsun İnşallah.
02.09.2020
Bayramlar berekettir, umuttur, özlemdir, sevgidir. Yarınlar niyettir. Allah içindir Kestiğiniz kurban ve dualarınız kabul olsun, sevdikleriniz hep sizinle beraber olsun. Kurban Bayramınız mübarek olsun.
30.07.2020
Şehidimiz Burak Güler Dualarla Anıldı 2015 yılında vatani görevini Balıkesir de Yaparken istanbul gata hastanesine görevli olarak geldiği sırada sivil aracın çarpması ile hayatını 21.07.2015 yılında kaybetmişti. Ailesinin Her yıl düzenli olarak köyünde kuranı-kerim yasin okutarak sevenleri ile birlikte dualarla anılıyor yine bu yılda COVIT 19 salgını nedeniyle mezarı başında mesafeli olarak yasin ve Kuran okunarak dualarla anıldı şehidimize Allah'tan Rahmet Mekânı cennet olsun Ailesine yakınlarına ve tüm sevenlerine sabırlar dileriz.
21.07.2020
Giresun İli Keşap İlçesi Arnavut Köy ‘den Merhum Abbas Alaşalvar ( Usta ) Eşi Öğretmen Selahattin Mustafa Alaşalvar’ın Anneleri İpek Alaşalvar vafaat etmiştir. Mevla rahmet eylesin. Tüm yakınlarına Sabırlar diliyoruz.
21.07.2020
Halkalı köyümüzden Kemal Ucar Abimiz hakka yürütmüştür Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. Allah (C.C) Rahmeti ile muamele eylesin İnşallah.. اِنَّا لِلّٰهِ وَاِنَّٓا اِلَيْهِ رَاجِعُونَۜ “Allaha aitiz, O’na döneceğiz.” Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah.
13.07.2020
Hüzünlü Kutladığımız Bu Bayramımızın Dostluğu, sevgiyi ve geleceği… Aşımızı, ekmeğimizi, soframızı… Hüznümüzü, acımızı, yalnızlığımızı paylaştığımız; birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde uzaktan da olsa hissedeceğimiz mübarek Ramazan Bayramımızı tebrik eder, Tüm İslam alemine hayırlar getirmesini Yüce Mevladan dileriz
21.05.2020
Halkalı Köyünden merhum Hüsnü Kabacaoğlunun eşi Mustafa Halit Kerim Kabacaoğlunun anneleri Muside yengemiz vefaat etmiştir mevla rahmet eylesin. Cenaze 21.05.2020 Perşembe günü Halkalı köyünde Toprağa verilecektir. Tüm sevenlerine sabırlar diliyoruz.
21.05.2020

Dolar8.26728.3003