• www.halkalivearnavutkoydernegi.com

27.11.2021
Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu tarafından düzenlenen Her yıl olduğu gibi bu yıl da Giresun Günleri, 18 – 21 Kasım 2021 tarihlerinde Yenikapı Etkinlik Alanı'nda gerçekleştirilecek. Giresunluların her yıl beklediği gün geldi diyebiliriz. Giresun Federasyonunun her yıl geleneksel olarak düzenlediği Giresun Günlerinin 14. Sü bu yıl düzenleniyor. Yöresel ürün stantları için Giresun’dan yerel ürün imalatı yapan firmaların katılmaları konusunda çağrı yapıldı. Giresun Günlerinin 2021 sloganı ise '' Giresun Gabuğunu Gırdı” ve ''Düşün Giresunlu Değilsin ''olarak açıklandı.
01.11.2021
Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'ta kutlanan bir millî bayramdır. 1925 yılında çıkarılan bir kanunla millî bayram olarak kutlanmaya başlanmıştır.
27.10.2021
GZT giresunspor 11. hafta sahasında Fraport Antalyaspor u konuk ediyor. 01.11.2021 Pazartesi saat 20:00 Giresun Çotanak spor kompleksi. GZT Giresunspor son maçlardaki gözle görülür performansını Antalyaspor karşısında da göstererek üç puan için sahada olacak. Gzt Giresunspor’a başarılar diliyoruz.
27.10.2021
Bizler her zaman tükettiğimiz ve hiç aklımıza gelmeyen çok önemli bir mevzu. Meyve yediğinizde çekirdekleri ne yapıyoruz? Çöpe atıyoruz ve ziyan olmasına sebep oluyoruz. Farkında olmadan bir hazineyi yok ediyoruz. Çekirdekleri atmayın kurutun biriktirin poşete koyun bir yere giderken yanınıza, arabaya alın. Yoldayken ağaçların olmadığı boş bölgelerde pencereden atın. Yol kenarlarına, ormanlara atın. Doğa zaten germinasyon’u (“ Türkçe'de "çimlenme, tohumdan bitme, ") halledecektir.
16.10.2021
Giresun Keşap ve çevresinde birkaç gündür devam eden yağışlar dereleri taşırdı. Karadeniz bölgesinde etkili olan yağışlar bölgede sel oluşumları meydana getirdi. Giresun Keşap köyleri Karabulduk, Arnavutköy Halkalı, Çamlıca gibi birçok köyde etkili olan yağmur sunrası Derenin debisi oldukça yükseldi.
27.07.2021
20.07.2021
Bahar geldi artık bahçeler dağlar yeşil örtüyle kaplandı. Bölgemizin başlıca gelir kaynağı Fındık bahçeleri de bakımları yapıldı ve meyvelerini seğrilemeye başladı. Kısacası Fındık çotanakları ben buradayım diyor. Günden güne gelişen Çotanaklar artık yapraklar arasında rahatlıkla görünür oldu. Üreticilerimize bol mahsüller diliyoruz.
01.06.2021
Giresun ili, üç bin yıldır her yıl 20 Mayıs gününde “Mayıs Yedisi” kutlamaları yapar. 1977’ye kadar Aksu Şenlikleri isimiyle anılan şenlik, daha sonra “Uluslararası Giresun Festivali” olarak değiştirilmiş ve anılmaya başlanmıştır. Geleneklerine sahip çıkan Giresun, Giresun Belediyesi katkı ve öncülüğünde çeşitli eğlenceler düzenler.
19.05.2021
07.05.2021