• www.halkalivearnavutkoydernegi.com
    • HALKALI ve ARNAVUTKÖY DERNEĞİ

Köylerde bu yıl kış normal geçti, derken Kış sanki geri geldi. Karadeniz bölgesinde etkili olan Kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Mart ayında yağan kar Ocak ve Şubat ayında yağmamıştı. Olumsuz hava şartlarının Fındıkda yanmalara sebep olacağından korkuluyor. Yağışlar nedeni ile Giresun Valiliği'nden yapılan açıklamada ise, kar yağışı, olumsuz hava koşulları ve buzlanma nedeniyle Çanakçı, Dereli, Doğankent, Güce ve Şebinkarahisar'da tüm kademelerde eğitime ara verildiği belirtildi. Merkez, Keşap, Piraziz, Tirebolu, Yağlıdere ilçeleri ile Bulancak ilçesinde Yalıköy Şehit Üsteğmen Barış Çakır İlkokulu ve Ortaokulu hariç, Espiye ilçesinde de Cibril İlkokulu ve Ortaokulu hariç tüm köy okullarında eğitime bir gün ara verild
16.03.2022
Şubat ayının sonlarına doğru, birer hafta arayla önce havaya, sonra suya, ardından ise toprağa düştüğüne inanılan bu olay, halk arasında cemre düşmesi olarak ifade ediliyor. Üç tane olan cemrelerin birincisi havaya (19-20 Şubat ta ), ikincisi suya (26-27 Şubat ta) ve üçüncüsü de (5-6 Mart)ta toprağa düşer. Cemre düşmesi halk dilinde doğanın baharın uyanışı ve canlanması anlamına gelmektedir. Bu durum baharın başlangıcı olarak da kabul edilmektedir..
15.02.2022
Sonuçlara göre Türkiye nüfusu 84 milyon 680 bin 273 kişi oldu. Tüik verileri Türkiye'de ikamet eden nüfus, 31 Aralık 2021 tarihi itibarıyla bir önceki yıla göre 1 milyon 65 bin 911 kişi artarak 84 milyon 680 bin 273 kişiye ulaştı. Erkek nüfus 42 milyon 428 bin 101 kişi olurken, kadın nüfus 42 milyon 252 bin 172 kişi oldu. Diğer bir ifadeyle toplam nüfusun %50,1'ini erkekler, %49,9'unu ise kadınlar oluşturdu.
05.02.2022
2022 Ye girdiğimiz ilk günlerde havalar mevsim normallerinin üzerinde seyretmiş köylerde adeta yazdan kalma dediğimiz sıcaklıklar yaşanmıştı. Havaların aniden değişiklik arz ettiği bu günlerde de Nihayet beklenen Kar kapıda. köylere yağan yılın ilk yoğun karı güzel manzaralar oluşturmakta.
17.01.2022
Acil kullanım onayını alan Turkovac'ın seri üretimine başlandı. Turkovac'ın binlerce kişi üzerinde test edildiği 3. faz çalışmaları Haziran ayı sonunda başlamıştı. Turkovac üretim tesisinde konuşan Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, aşının klinik çalışmalarından elde edilen ön verilere göre Turkovac uygulanan kişilerin Covid-19'a yakalanma riskinin diğer aşılara göre daha düşük olduğunu söyledi.
23.12.2021
Giresun'un iç kısımdaki ilçeleriyle Sivas arasındaki ulaşımın sağlandığı güzergahta bulunan 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'nde inşa edilen tünelin yıl sonuna kadar tek tüpten trafiğe açılması için yürütülen çalışmalar tamamlanmak üzere. Güzergahta Şebinkarahisar, sonrasında Sivas olan tünelin çif tüp şeklinde 5,900 + 5,900 toplam uzunluğu 11 Bin 800 metredir. Çif tüpten oluşan tünelin beton asfalt ve çizgileri çizilmiş durumda. Yıl sonuna kadar Sağ tüpün ulaşıma açılması ve Kış ayında ulaşım sıkıntısının giderilmesi hedefleniyor.
16.12.2021
Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu tarafından düzenlenen Her yıl olduğu gibi bu yıl da Giresun Günleri, 18 – 21 Kasım 2021 tarihlerinde Yenikapı Etkinlik Alanı'nda gerçekleştirilecek. Giresunluların her yıl beklediği gün geldi diyebiliriz. Giresun Federasyonunun her yıl geleneksel olarak düzenlediği Giresun Günlerinin 14. Sü bu yıl düzenleniyor. Yöresel ürün stantları için Giresun’dan yerel ürün imalatı yapan firmaların katılmaları konusunda çağrı yapıldı. Giresun Günlerinin 2021 sloganı ise '' Giresun Gabuğunu Gırdı” ve ''Düşün Giresunlu Değilsin ''olarak açıklandı.
01.11.2021
Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'ta kutlanan bir millî bayramdır. 1925 yılında çıkarılan bir kanunla millî bayram olarak kutlanmaya başlanmıştır.
27.10.2021
GZT giresunspor 11. hafta sahasında Fraport Antalyaspor u konuk ediyor. 01.11.2021 Pazartesi saat 20:00 Giresun Çotanak spor kompleksi. GZT Giresunspor son maçlardaki gözle görülür performansını Antalyaspor karşısında da göstererek üç puan için sahada olacak. Gzt Giresunspor’a başarılar diliyoruz.
27.10.2021
Bizler her zaman tükettiğimiz ve hiç aklımıza gelmeyen çok önemli bir mevzu. Meyve yediğinizde çekirdekleri ne yapıyoruz? Çöpe atıyoruz ve ziyan olmasına sebep oluyoruz. Farkında olmadan bir hazineyi yok ediyoruz. Çekirdekleri atmayın kurutun biriktirin poşete koyun bir yere giderken yanınıza, arabaya alın. Yoldayken ağaçların olmadığı boş bölgelerde pencereden atın. Yol kenarlarına, ormanlara atın. Doğa zaten germinasyon’u (“ Türkçe'de "çimlenme, tohumdan bitme, ") halledecektir.
16.10.2021

Dolar17.918317.9901