• www.halkalivearnavutkoydernegi.com
    • HALKALI ve ARNAVUTKÖY DERNEĞİ

2022 Ye girdiğimiz ilk günlerde havalar mevsim normallerinin üzerinde seyretmiş köylerde adeta yazdan kalma dediğimiz sıcaklıklar yaşanmıştı. Havaların aniden değişiklik arz ettiği bu günlerde de Nihayet beklenen Kar kapıda. köylere yağan yılın ilk yoğun karı güzel manzaralar oluşturmakta.
17.01.2022
Acil kullanım onayını alan Turkovac'ın seri üretimine başlandı. Turkovac'ın binlerce kişi üzerinde test edildiği 3. faz çalışmaları Haziran ayı sonunda başlamıştı. Turkovac üretim tesisinde konuşan Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, aşının klinik çalışmalarından elde edilen ön verilere göre Turkovac uygulanan kişilerin Covid-19'a yakalanma riskinin diğer aşılara göre daha düşük olduğunu söyledi.
23.12.2021
Giresun'un iç kısımdaki ilçeleriyle Sivas arasındaki ulaşımın sağlandığı güzergahta bulunan 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'nde inşa edilen tünelin yıl sonuna kadar tek tüpten trafiğe açılması için yürütülen çalışmalar tamamlanmak üzere. Güzergahta Şebinkarahisar, sonrasında Sivas olan tünelin çif tüp şeklinde 5,900 + 5,900 toplam uzunluğu 11 Bin 800 metredir. Çif tüpten oluşan tünelin beton asfalt ve çizgileri çizilmiş durumda. Yıl sonuna kadar Sağ tüpün ulaşıma açılması ve Kış ayında ulaşım sıkıntısının giderilmesi hedefleniyor.
16.12.2021
Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu tarafından düzenlenen Her yıl olduğu gibi bu yıl da Giresun Günleri, 18 – 21 Kasım 2021 tarihlerinde Yenikapı Etkinlik Alanı'nda gerçekleştirilecek. Giresunluların her yıl beklediği gün geldi diyebiliriz. Giresun Federasyonunun her yıl geleneksel olarak düzenlediği Giresun Günlerinin 14. Sü bu yıl düzenleniyor. Yöresel ürün stantları için Giresun’dan yerel ürün imalatı yapan firmaların katılmaları konusunda çağrı yapıldı. Giresun Günlerinin 2021 sloganı ise '' Giresun Gabuğunu Gırdı” ve ''Düşün Giresunlu Değilsin ''olarak açıklandı.
01.11.2021
Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'ta kutlanan bir millî bayramdır. 1925 yılında çıkarılan bir kanunla millî bayram olarak kutlanmaya başlanmıştır.
27.10.2021
GZT giresunspor 11. hafta sahasında Fraport Antalyaspor u konuk ediyor. 01.11.2021 Pazartesi saat 20:00 Giresun Çotanak spor kompleksi. GZT Giresunspor son maçlardaki gözle görülür performansını Antalyaspor karşısında da göstererek üç puan için sahada olacak. Gzt Giresunspor’a başarılar diliyoruz.
27.10.2021
Bizler her zaman tükettiğimiz ve hiç aklımıza gelmeyen çok önemli bir mevzu. Meyve yediğinizde çekirdekleri ne yapıyoruz? Çöpe atıyoruz ve ziyan olmasına sebep oluyoruz. Farkında olmadan bir hazineyi yok ediyoruz. Çekirdekleri atmayın kurutun biriktirin poşete koyun bir yere giderken yanınıza, arabaya alın. Yoldayken ağaçların olmadığı boş bölgelerde pencereden atın. Yol kenarlarına, ormanlara atın. Doğa zaten germinasyon’u (“ Türkçe'de "çimlenme, tohumdan bitme, ") halledecektir.
16.10.2021
Giresun Keşap ve çevresinde birkaç gündür devam eden yağışlar dereleri taşırdı. Karadeniz bölgesinde etkili olan yağışlar bölgede sel oluşumları meydana getirdi. Giresun Keşap köyleri Karabulduk, Arnavutköy Halkalı, Çamlıca gibi birçok köyde etkili olan yağmur sunrası Derenin debisi oldukça yükseldi.
27.07.2021
20.07.2021
Bahar geldi artık bahçeler dağlar yeşil örtüyle kaplandı. Bölgemizin başlıca gelir kaynağı Fındık bahçeleri de bakımları yapıldı ve meyvelerini seğrilemeye başladı. Kısacası Fındık çotanakları ben buradayım diyor. Günden güne gelişen Çotanaklar artık yapraklar arasında rahatlıkla görünür oldu. Üreticilerimize bol mahsüller diliyoruz.
01.06.2021

Dolar15.553015.6153